Turismul Sucevean 

Suceava este oraşul care reprezintă conjugarea armonioasă a trecutului istoric aflat sub sceptrul Voievodului Ştefan cel Mare şi Sfânt, a prezentului definit prin tehnică, dinamism şi comunicare şi a viitorului european pe care îl construieşte zi de zi fiecare sucevean. Vizitând Suceava veţi găsi o îmbinare perfectă între tradiţie (Muzeul Etnografic şi Muzeul Satului care cuprinde aproximativ 20 de case tipice pentru nordul Moldovei), istorie (Cetatea de Scaun a Sucevei), religie (mănăstiri şi biserici de secol 14 şi 15 aflate în patrimoniul UNESCO) şi nu în ultimul rând parcurile naturale.

Toate acestea alături de ospitalitatea recunoscuta a localnicilor fac din Suceava un important centru turistic din nordul Moldovei. Dar Suceava nu înseamnă numai istorie şi turism pentru că ultimele decenii au însemnat investiţii importante în diverse domenii de activitate, în masuri de protecţia mediului, în infrastructura, în utilităţi şi modelare urbană.

Despre statutul de oraş European vorbesc relaţiile de colaborare cu oraşe din Europa, întâlnirile la nivel european pe care Suceava le-a găzduit, precum şi aprecierea pe care oraşul a câştigat-o din partea turiştilor sau oamenilor de afaceri europeni care i-au călcat pragul.

Suceava nu poate fi vizitată şi nici povestită, ci trebuie trăita măcar atât cât ne îngăduie timpul.

Tocmai de aceea, din ipostaza de locuitor al Sucevei şi de Primar, vă îndemn din toată inima: Veniţi şi trăiţi la Suceava!

Ion Lungu
Primar al municipiului Suceava

Inchide