În cadrul proiectului de elaborare a Politicii Urbane a României, Primăria Suceava lucrează împreună cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și cu Banca Mondială la actualizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU) 2030 pentru Municipiul Suceava. Alături de Primăria Suceava, alte trei orașe din România, și anume Craiova, Târgu Secuiesc și Simeria, sunt în proces de actualizare a SIDU, în cadrul proiectului de elaborare a Politicii Urbane a României.

Procesul de elaborare a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană 2030 a început prin analizarea situației existente la nivelul zonei urbane funcționale a municipiului Suceava. Informații pe acest subiect, inclusiv despre modul în care cetățenii se pot implica în dezvoltarea strategiei, vor fi publicate aici, în secțiunea special dedicată acestui subiect.

Între timp, Primăria Municipiului Suceava încurajează sucevenii să acceseze platforma de consultări publice citadini.ro și să contribuie la dezvoltarea orașului lor prin semnalarea de provocări urbane cu care se confruntă în oraș, precum și prin recomandarea de soluții ce pot îmbunățăți calitatea vieții în orașul lor.

 

Inchide