Bun Venit !

Doamnelor şi Domnilor,Image 

Municipiul Suceava reprezintă îmbinarea perfectă între tradiţie, istorie, religie, spiritualitate şi modernism. Toate acestea alături de ospitalitatea recunoscută a localnicilor fac din Suceava un important centru turistic din nordul Moldovei, poartă de intrare în Bucovina.
Pentru aceia din dumneavoastră care doresc să viziteze Suceava, vă recomand Cetatea de Scaun, bisericile şi mănăstirile aflate în patrimoniul UNESCO, Muzeul Satului Bucovinean cât şi celelalte obiective de mare importanţă turistică.
Totodată, pentru aceia dintre dumneavoastră care doresc să investească în Suceava, vă recomand să priviţi administraţia locală, Primăria şi Primarul în mod special, ca pe un partener pe al cărui sprijin, în condiţii legale, se poate conta în orice moment.
Adoptarea unor măsuri care să confere municipiului Suceava un statut de oraş cu adevărat la standarde europene reprezintă o preocupare permanentă pentru Primăria Suceava. În sprijinul acestei afirmaţii stau investiţiile în infrastructură (reabilitare rutieră, semaforizări, reţele tehnico-edilitare), eforturile depuse pentru întreţinerea spaţiilor verzi şi salubrizarea oraşului, construirea de locuinţe sociale şi pentru tineri, acţiunile culturale, târgurile şi manifestările sportive organizate în ultimii ani.
Toate aceste eforturi au fost susţinute financiar atât din bugetul local cât şi mai ales din fondurile europene cu caracter nerambursabil ce au fost atrase dar şi din fondurile primite de la administraţia centrală.
Realizând această pagină virtuală a Primăriei Suceava, am încercat să fim mai aproape de cetăţeni, de problemele şi sugestiile lor, să asigurăm o transparenţă totală a activităţii noastre şi, nu în ultimul rând, să asigurăm accesul la informaţiile utile atât pentru cetăţeni cât şi pentru oricine este interesat să cunoască realităţile locale din Suceava.

Ion Lungu
Primar al municipiului Suceava
Inchide